نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

راه‌هاي تشويق كودك براي مشق نوشتن چيست؟ بسياري از والديني كه فرزندشان به مدرسه مي‌رود در مورد نحوه انجام تكاليف و نوشتن مشق‌هاي فرزندشان نگران هستند و نمي‌دانند كه چگونه مي‌توانند آن‌ها را به درس و مشق علاقه‌مند كنند. جالب است بدانيد در بسياري از موارد والدين از سر دلسوزي، ناخواسته رفتارهاي غلطي انجام مي‌دهند كه منجر به بيزاري كودك از درس مي‌شود. اگر شما نيز نگران درس و مشق فرزندتان هستيد در اين مقاله به نكاتي در مورد راه‌هاي تشويق كودك براي مشق نوشتن پرداخته‌ايم كه مي‌تواند براي شما مفيد باشد. همچنين براي رفع سريع‌تر اين مساله از مشاوره كودك استفاده كنيد.

منبع: تشويق كودك براي مشق نوشتن

راه‌هاي تشويق كودك براي مشق نوشتن

مطالعات و تجربيات به ما نشان مي‌دهد اگر والدين به وضعيت تحصيلي فرزند خود در خانه علاقه جدي داشته باشند، فرزندشان در مدرسه عملكرد بالاتري خواهد داشت. اما بسياري از پدر و مادرها اين موضوع را با سخت‌گيري بسيار زياد و گذراندن ساعات طولاني و خسته كننده پاي ميز درس با فرزندشان اشتباه مي‌گيرند. اين مسئله باعث مي‌شود كه كودك به مرور از درس خواندن و انجام تكاليف در خانه بيزار شود و همكاري كافي با شما نداشته باشد. توجه به نكات زير به شما كمك مي‌كند تا بيشترين ميزان تأثيرگذاري را داشته باشيد و با رفتارهاي مناسب فرزندتان را به انجام تكاليف و مشق‌هاي خود تشويق كنيد.
براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشكلات مرتبط با تكاليف مدرسه كليك كنيد.

1- حفط ارتباط خود با معلمان مدرسه از راه‌هاي تشويق كودك براي مشق نوشتن

پيش از هرچيز براي آنكه بتوانيد در زمينه انجام تكاليف بيشترين كمك را به فرزند خود بكنيد لازم است كه معلمان او را بشناسيد و بدانيد كه آن‌ها از شما چه مي‌خواهند. آگاهي دقيق از مطالبات و خواسته‌هاي معلمان به شما كمك مي‌كند تا مسير درستي را با فرزندتان طي كنيد و از اعمال فشار بيش از حد به كودك نيز جلوگيري كنيد. به همين منظور تلاش كنيد در جلساتي كه مدرسه براي ارتباط با شما برگزار مي‌كند مشاركت فعالي داشته باشيد و در ديدار با معلمان درباره تكاليف و مشق‌هاي كودك از آن‌ها سؤال بپرسيد و مشورت بگيريد.

بيشتر بخوانيد: روانشناسي كودكان ابتدايي

2- انتخاب مكان دوستانه و آرام بخش براي نوشتن مشق

مكاني كه كودك در آنجا تكاليف و مشق‌هاي خود را انجام مي‌دهد، در تشويق او به تداوم فعاليت‌هايش تأثير بسزايي دارد. به همين خاطر لازم است كه محيط دوستانه‌اي را براي اين كار فراهم كنيد و اطمينان بيابيد كه او تمام لوازم مورد نياز را در دسترس دارد.

3- اختصاص زمان مشخص براي نوشتن مشق و انجام تكليف

يكي ديگر از راه‌هاي تشويق كودك براي مشق نوشتن تلاش براي زير نظر گرفتن فعاليت‌هاي كودك است. دريابيد كه او چه زماني بيشترين بازدهي را براي انجام تكاليف دارد. براي مثال برخي بچه‌ها پس از مقداري استراحت، انجام بازي و ميل كردن ميان وعده در زمان عصر به بازدهي لازم براي انجام مشق و تكاليف دست مي‌يابند. در حالي كه برخي ديگر ممكن است هنگام شب و بعد از شام عملكرد بهتري داشته باشند. آنچه اهميت دارد اين است كه بتوانيد متناسب با ويژگي‌هاي فرزندتان بهترين زمان را براي او در نظر بگيريد.

4- كمك به كودك براي داشتن برنامه‌ريزي درست

كمك به كودك براي آنكه برنامه‌ريزي درستي داشته باشد يكي از راه‌هاي تشويق كودك براي مشق نوشتن است. براي مثال ممكن است كه برخي از روزهاي هفته كودك تكاليف بيشتري داشته باشد. اين امر او را خسته كرده و منجر به كلافگي او مي‌شود. در اين موقعيت به او كمك كنيد كه فعاليت‌هايش را در طول هفته تقسيم كند.
همچنين از جمله روش‌هايي كه مي‌تواند كمك كننده باشد اين است كه برنامه‌ريزي مناسبي براي استراحت كودك به او ارائه كنيد و براي نوشتن همه تكاليف به صورت يكجا و پشت سرهم به او فشار نياوريد. براي مثال مي‌توانيد هر 15 دقيقه ميان نوشتن مشق‌هاي زياد به او استراحت بدهيد و بگذاريد در اين زمان فعاليت‌هاي مورد علاقه‌اش را انجام دهد و پس از آن دوباره براي نوشتن مشق‌هاي خود بازگردد.
براي شناخت بيشتر در زمينه روش هاي صحيح درس خواندن كليك كنيد.

5- به حداقل رساندن عواملي كه باعث حواسپرتي مي‌شوند

براي آنكه كودك تكاليفش را زودتر و با كيفيت بالاتري انجام دهد لازم است كه در زمان انجام آن‌ها از دقت و تمركز بالايي برخوردار باشد. در اين مسير همراهي شما براي مديريت محيط بسيار اهميت دارد. به اين منظور لازم است زمان‌هايي كه در خانه به نوشتن مشق كودك اختصاص دارد تلويزيون را خاموش كنيد، ابزار الكترونيكي نظير موبايل و تبلت را كنار بگذاريد و از پخش موسيقي با صداي بلند نيز بپرهيزيد.

6- پاداش دهي و قدرداني از راه‌هاي تشويق كودك براي مشق نوشتن

كودكان نسبت به بزرگسالان نسبت به دريافت تشويق و پاداش بيروني حساسيت بيشتري دارند. به همين خاطر شما با تشويق و قدرداني‌هاي به جا مي‌توانيد رفتارهاي مناسبي را در آن‌ها شكل بدهيد. به همين خاطر لازم است كه فعاليت‌هاي مثبت فرزندتان را مورد توجه قرار دهيد، آن‌ها را ناديده نگيريد و از آن‌ها قدرداني كنيد. نكته مهم اينجاست كه براي تشويق فرزندتان هميشه لازم نيست براي او هديه بخريد بلكه تشويق‌هاي كلامي نيز بسيار مؤثر هستند و در دروني شدن رفتارهاي مثبت تأثير بسياري دارند. بايد بدانيد قدرداني و پاداش دهي يكي از بهترين راه‌هاي تشويق كودك براي مشق نوشتن مي‌باشد.
براي آگاهي بيشتر در زمينه روش هاي حل مشكلات دانش آموزان ابتدايي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مدرسه و كودك مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

چگونه مي‌توانيم در هنگام نوشتن مشق به فرزندمان كمك كنيم؟

مسئله بسيار مهمي كه در اين زمينه وجود دارد اين است كه به عنوان والدين بدانيد كه در نوشتن مشق فرزندتان بايد تنها نقش يك حامي و هدايتگر را داشته باشيد. در حقيقت والدين بايد از اينكه به جاي فرزندشان به سؤالات پاسخ دهند يا دائما در نحوه پاسخگويي فرزندان مداخله كنند، بپرهيزند. والديني كه بيش از حد كنترل‌گر و مداخله‌گر هستند اعتماد به نفس كودك را از وي مي‌گيرند و به جاي آنكه به پيشرفت فرزندشان كمك كنند بيشتر موجب بيزاري او از فعاليت‌هاي درسي و افت تحصيلي مي‌شوند.

چگونه مي‌توان بدون مداخله‌گر بودن به كودك كمك كرد تا تكاليفش را درست انجام دهد؟

براي آنكه بتوانيد اين كار را انجام دهيد، وظايف خود را در انجام تكاليف درسي فرزندتان مرور كنيد. شما وظيفه نداريد به جاي او چيزي را بنويسيد يا به او بگوييد جواب درست سؤال‌ها چيست. مسئوليت شما اين است كه زمينه و محيط مناسب را براي او فراهم آوريد.
توجه به نكاتي كه در طول متن گفته شد مي‌تواند به شما در اين زمينه كمك بسزايي داشته باشد. اگر شما زمان‌بندي و برنامه‌ريزي مناسبي براي كودكتان داشته باشيد و روش‌هاي رفتاري مناسبي را در پيش بگيريد بدون آنكه مداخله مستقيمي انجام داده باشيد بيشترين كمك را به فرزندتان كرده‌ايد.

منبع: تشويق كودك براي مشق نوشتن

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/4  ] [ ۱۱ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب